Poročna postavitev


Zaželeli si jo boste predvsem ob svečanih priložnosti.

Slavnostna postavitev slaščic je namenjena predvsem porokam. Miza s slaščicami je prilagojena vašim željam, potrebam in tematiki poroke. Poročna postavitev je sestavljena iz raznovrstnih slaščic, višek poročne zabave pa je seveda poročna torta, ki je tekom dneva ni na tej mizi.

Preden se lotim dela, se dogovorimo o vseh vaših željah in idejah. Tako miza s slaščicami kot poročna torta morata biti stilsko usklajeni s celostno poroko. Tukaj sem, da vaše sanjske torte in slaščice spremenim v resničnost in s tem vaši poroki dodam pridih unikatnosti. Za naročila in vsa dodatna vprašanja pišite na tamara@yammytammy.si

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

POGOSTA VPRAŠANJA

Kakšne so vrste tort?

V osnovi se poročne torte delijo na štiri kategorije:

 • Naked torta (boemski slog, okrašena s svežim cvetjem in rastlinjem, oblečena zgolj v zelo tanek sloj premaza ali sladkornega posipa)
 • Torta, oblečena v sladkorno maso (določite ji lahko barvo, oblike figuric in bolj prefinjenih detajlov – pri tej vrsti tort je možno oblikovati najbolj umetniške kreacije)
 • Rustikalna torta (romantičen videz torte, okrašena s svežim cvetjem, čipko in prevlečena z ganachem ali kakšnim drugim okusnim premazom)
 • Torta, prelita z glazuro »mirror glaze« (moderne torte, ki omogočajo minimalističen in ekstravaganten videz. Površina je iz gladke, sijoče glazure. Tovrstna torta lahko z videzom oponaša marmor, galaksije ali pa deluje prav kraljevsko)
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Kakšni so okusi tort?

Tako kot pri videzu, tudi pri okusih tort skoraj ni omejitev. Vaši predlogi in želje so vedno dobrodošli, za dodatne ideje pa si lahko ogledate nekaj najbolj priljubljenih okusov tort.

 • ROCK'N'ROLL - temen čokoladni biskvit, jagodni pire, krema iz kokosovega mleka in kokosa, krema iz mlečne čokolade
 • BELLA - vaniljev biskvit iz pirine moke, skutina krema in sredica iz jagod
 • SUMMER LOVE - vaniljev biskvit, vaniljeva krema s kokosovim mlekom in kokosom, mango in pasijonka
 • FRANCOSKI PRESTIŽ - temen kakavov biskvit, mascarpone, suhe slive ali marelice karamelizirane v rdečem vinu
 • TROJNA ČOKOLADA - temen kakavov biskvit, mousse iz temne čokolade, mousse iz mlečne čokolade, pomarančna krema in Cointreau (liker)
 • GRŠKA POROKA - kakavov biskvit s praženimi mandlji, mangova krema, krema z grškim jogurtom in mascarponejem ter svežo vaniljo
 • ČOKOLADNA NEBESA - temen čokoladni biskvit, ganache iz mlečne čokolade, čokoladna krema, hrustljavček
 • *Za bolj osvežujoč okus priporočam dodatek jagod, malin, borovnic ali gozdnih sadežev
 • MOJITO BLAST - magdalenski biskvit, limonina in limetina krema, mojito (koktajl iz belega ruma, mete in limete)
 • BOGATA PRALINE TORTA - temen kakavov biskvit, mousse iz noisette ali lešnikove čokolade z dodatki drobljenih lešnikov in mascarponeja. Odlično se poda s primešanim arašidovim maslom
 • KOFETARICA - temen biskvit namočen v kavo, krema iz mlečne čokolade, krema iz temne čokolade s kavo, hrustljavček
 • NUTELLINA TORTA - kakavov biskvit, mousse iz nutele, hrustljavček, nutelin ganache, dodatek: maline ali banane
POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Koliko časa vnaprej moram naročiti poročno torto?

Prej, kot naročite poročno torto, bolje je, saj imamo tako več časa za usklajevanje. Pri porokah velja, da je bolje vse doreči prezgodaj kot prepozno.

Nudite pokušino tort?

Vse bodoče mladoporočence, ki se že zanimajo za poročne torte, v začetku sezone povabim na pokušino tort. Ta pokušina poteka v mesecu februarju ali marcu. Na pokušini se lahko odločite, kateri okusi tort vam ustrezajo in dorečemo lahko še vse podrobnosti.

Je možna dostava torte na poroko?

Dostava torte je možna ob doplačilu. Torto pa lahko prevzamete tudi sami.

Je možno naročilo veganskih in posebnih tort?

Vse torte so narejene iz skrbno izbranih in kakovostnih, svežih sestavin. Pri svojem delu ne uporabljam umetnih ojačevalcev okusa in stabilizatorjev. Možno je tudi naročilo veganskih in presnih tortic. Brezglutensko  tort je možno dobiti, vendar niso namenjene tistim, ki imajo celiakijo, saj je gluten prisoten v naši kuhinji.

Za naročila in vsa dodatna vprašanja pišite na tamara@yammytammy.si

POŠLJI POVPRAŠEVANJE