BROWNIE S SLANO KARAMELO

tamaraRecepti


ČAS PRIPRAVE: 10 min | PEKAČ: pravokoten, 35 x 40cm KOLIČINA: za 8–10 osebBROWNIE

SESTAVINE:
• 370 g masla
• 370 g temne čokolade
• 170 g moke
• 80 g kakava
• 2 1/2 žličke pecilnega praška (10 g)
• ščepec soli
• 6 velikih jajc ali 8 M velikosti
• 370 g rjavega sladkorja

PRIPRAVA:
1. Ventilacijsko pečico segrejemo na 185 ºC.
2. Potrebujemo tri posode. V prvi posodi nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopimo maslo in čokolado.
3. V drugi posodi presejemo moko, sol, pecilni prašek in kakav.
4. V tretji posodi (ki naj bo največja in hkrati dovolj velika, da se bo dalo primešati sestavine iz prvih dveh posod) penasto umešamo sladkor in jajca.
5. V tretjo posodo (jajčno mešanico) vmešamo sestavine iz prve posode. Na rahlo. Nato še postopno sestavine iz druge posode. Rahlo mešamo, da postane masa povsem enotna. Mešamo z metlico tako, da metlico pomikamo od točke, kot da je ura 2 pa do 8. Stalno dvigujemo maso od dna proti vrhu in s tem dodajamo zrak.
6. Pripravimo pekač in nanj položimo papir za peko.
7. Maso razporedimo po pekaču.
8. Pečemo 25 minut.

SLANA KARAMELA

SESTAVINE:
• 180 g sladkorja
• 60 g masla
• 160 g smetane, sobne temperature
• 2 ščepca soli (6 g)

PRIPRAVA:
1. Na kuhalno ploščo postavimo posodo, v kateri je sladkor. Kuhamo na srednji temperaturi. Ne mešamo, samo počakamo,
da se enakomerno raztopi.
2. Ko nastane karamela svetle barve, posodo odstavimo in dodamo maslo. Premešamo s kuhalnico in postavimo še za eno minuto na kuhalno ploščo.
3. Postopno dodajamo smetano in mešamo.
4. Na koncu dodamo še sol, premešamo in odstavimo.
5. Karamelo lahko nalijemo v termo posodico, da jo bomo še toplo prelili čez pečen brownie.

Prenesi e-knjigo

Vpiši se na novičke in prejmi brezplačno e-knjigo najlepših prazničnih receptov!
Prenesi zdaj