MAGDALENICE

tamaraRecepti

ČAS PRIPRAVE: 10 min | ČAS PEKE: 8-10 min | PEKAČ: za magdalenice | KOLIČINA: 12 magdalenic

SUHE SESTAVINE:

  • 80 g moke
  • 20 g maka ali črnega sezama
  • 1/2 žličke pecilnega praška (2 g)
  • ščepec soli (2 g)

MOKRE SESTAVINE:

  • 80 g masla
  • 80 g jajc, sobne temperature
  • 50 g sladkorja
  • 10 g mleka, sobne temperature
  • 10 g medu
  • olje za namastitev pekača

POSTOPEK:

  1. Pečico ogrejemo na 180 ºC.
  2. Maslo stopimo in damo na stran.
  3. V posodi zmešamo suhe sestavine – moko, mak, pecilni prašek in sol.
  4. V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – jajca, ki jim dodamo sladkor, mleko in med. Mešamo z mešalnikom dokler se sladkor ne raztopi.
  5. Suhe in mokre sestavine nežno zmešamo, da nastane homogena masa.
  6. Dodamo še vroče stopljeno maslo (idealna temperatura je med 40–50 ºC) in mešamo, da homogena masa izgleda gladka in sijoča.
  7. Z oljem namažemo pekač in s pomočjo žličke ali dresirne vrečke do treh četrtin napolnimo vdolbinice pekača za magdalenice.
  8. Na sredinski nivo pečice damo peči za 8–10 min. Če imate plitvejši pekač za magdalence naj se pečejo manj časa. Ali so dovolj pečene se vidi na robu biskvita, ki rahko porjavi.
  9. Magdalenice so pečene, ko je zgornja površina biskvita suha in se vrne lepo v prvotno obliko (preizkusite z dotikom).
  10.  Ko so pečene jih takoj previdno vzamemo iz pekača in jih obrnemo tako, da nas trebušček magdalenice gleda.

PRELIV:

  1. 180 g bele čokolade
  2. Pekač za magdalenice očistimo, ker ga bomo potrebovali za obliv iz bele čokolade.
  3. Čokolado temperiramo. To je pomemben korak in vpliva na to da bodo magdalenice sijočega videza in da bodo šle z lahkoto iz pekača.
  4. 120 g čokolade stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodnjo kopeljo. Vodna kopel je postopek, ko v posodi zavremo vodo in nanj položimo termostabilno posodo, v kateri je čokolada. Posoda se ne sme dotikati vode. Mešamo dokler se ne stopi. Posodo odstavimo in mešamo še eno minuto. Nato dodamo preostalih 60 g čokolade in mešamo dokler se čokolada povsem ne stopi. Ali je čokolada temperirana preverimo tako, da je malo namažemo na papir za peko in v kolikor se prične strjevati v treh minutah pomeni, da je temperirana. Drugače dodamo še malo čokolade in mešamo.
  5. V vsako vdolbinico modela za magdalenice damo žličko čokolade, nato pa nežno potopimo vanje še magdalenice.
  6. Damo jih v zamrzovalnik za eno uro.
  7. Ven jih dobimo z rahlim sunkom modelčka ob pult.
  8. Magdalenice okrasimo s suhim cvetjem ali s perlicami.

Prenesi e-knjigo

Vpiši se na novičke in prejmi brezplačno e-knjigo najlepših prazničnih receptov!
Prenesi zdaj