Navdih: slaščice s tropskim motivom

tamara Poročne torte, Slaščice za vsak dan Napiši komentar

V zadnjih letih je v ospredje začel prihajati svet tropskih rastlin. Palme, listi eksotičnih rastlin in cvetovi havajskih rož. Se sliši kaj poznano? Ta trend lahko opaziš v tiskovinah, rokovnikih, tematskih zabavah, oblačilih in seveda slaščicah. Tokrat sem ti pripravila navdih – slaščice s tropskim motivom.

(Vir fotografije: Pinterest)

Minimalistični tropski motivi

Za začetek velja povedati, da lahko tropske motive v osnovi razdelimo v dve kategoriji. Tako boš tudi lažje vedel/a, katera ti bolj ustreza. Prva tropska tematika je bolj minimalistična in uporablja zgolj zelene liste rastlin – tako v tiskovinah kot pri slaščicah. Kombinacija temno zelene, bele in občasno še zlate, daje prav šik videz. V tem slogu si lahko zamisliš svojo poroko ali rojstnodnevno praznovanje. Oglej si nekaj primerov tort in ostalih slaščic, ki spadajo med minimalistične tropske dizajne.

(Vir fotografij: Pinterest)

Bogati in barvni tropski motivi

Dobrodošla / dobrodošel na Havajih! Še vedno smo pri tropskih motivih, le da so tile veliko bolj bogati, pisani in predvsem zelo drugačni. Havajsko cvetje, pelikani, ananas in drugi živahni motivi. Če obožuješ barve in nisi navdušen/a nad minimalizmom, ti bo tropsko – havajski slog veliko bolj všeč. Oglej si nekaj primerov poročnih tort, otroških praznovanj in manjših slaščic v tem slogu.

(Vir fotografij: Pinterest)

Stik tropskega in puščavskega

Morda malce nevsakdanja kombinacija, a tako kot tropski motivi, so vedno bolj popularni tudi motivi kaktusov. Zgolj o kaktusih med slaščicami kdaj drugič, tokrat pa si lahko ogledaš njun stik. Kakšen par sta kaktus in lubenica? Hmm, očitno kar dober! Ko pa dodaš še ananas in tropske cvetove, dobiš zares zanimivo kombinacijo. Spodaj si lahko ogledaš primere.

(Vir fotografij: Pinterest)

Tropski šik

Veliko barv, sploh v pastelnih odtenkih, kaj hitro izgleda »punčkasto«. Ne da bi bilo s tem kaj narobe, ampak nekaterim je bolj na kožo pisana eleganca. In tudi tropski motivi so lahko elegantni. Le malo manj barv hkrati je treba uporabiti, dodati nekaj elegance in zlate barve. Spodaj najdeš primere tropskega šika.

(Vir fotografij: Pinterest)

Pelikani na pohodu

Ha, če si nor/a na pelikane, ali pa želiš svojim otrokom prirediti poletno obarvano rojstnodnevno zabavo, bo tale vrsta tropskega sloga prava! Pelikani, pastelne barve, motivi sadja in veliko roza odtenkov. Prav nič skromen ni tale slog in tistim najbolj barvitim, bo zagotovo všeč. Načeloma pa je najbolj primeren za poletne cocktail zabave in otroška praznovanja.

(Vir fotografij: Pinterest)

Se odločaš za popestritev vsakdana z barvitimi ali minimalističnimi tropskimi slaščicami? Ali pa se ravno pripravljaš na poroko in si želiš nečesa drugačnega, šik, posebnega? Povpraševanje za tropske slaščice mi lahko pošlješ na tamara@yammytammy.si

Dodaj odgovor