Otroške torte z zgodbo

tamaraRojstnodnevne torte Napiši komentar

Torte za otroške rojstne dneve so vedno nekaj posebnega. Vsaka nosi svojo zgodbo, zgodbo rojstnodnevnika. Vsakič, ko se lotim pečenja torte za otroške rojstne dneve, me navdaja tista otroška radovednost. Prav predstavljam si otrokov navdušeni pogled, ko bo ugledal torto, narejeno prav zanj. In prav vsaka od otroških tort, ne glede na tematiko, mi je v veliko veselje.

Danes ti predstavljam nekatere izmed tort, ki sem jih spekla za otroke. Dodajam še inspiracijo (fotografije, ki so s Pinteresta) za vse tiste starše, ki se ne morete čisto odločiti, kakšno torto bi namenili svojemu malčku.


Baby shower

Prva torta, povezana z otrokom, je torta na baby shower zabavi. Ta je res bolj za odrasle, kot za otroka. Vseeno so te slaščice pogosto tematsko že obarvane z otroškimi motivi. Če se ravno pripravljaš na baby shower, ti bodo spodnje fotografije pomagale, da se lažje odločiš, česa si želiš.

(Vir fotografij: Pinterest)


Torte za punce

Po punčkasto za punčke. Zakaj pa ne? Še prehitro bodo postale najstnice in nekaj časa ne bodo hotele nič slišati o roza barvi in punčkastih stvareh. Vendar pa so si tudi punčke različne. Nekatere so balerine, druge pa bodoče matematičarke. In pogosto se to vidi že pri izbiri igrač. Zato tudi torto vedno usklajujem z okusom otroka, ne zgolj starša. Zagotovo te bom vprašala, kaj ima rad tvoj otrok. Spodaj si oglej nekaj primerov tort za deklice.

(Vir: fotografije mojih tort)


(Vir fotografij: Pinterest)


Torte za fante

Bagri, risani junaki, lego kocke, …. Da, to so fantje. No, pri praznovanju prvega ali drugega rojstnega dne vse skupaj še ni tako izrazito, zato so rojstnodnevne torte v tem obdobju pogosto tudi nežnejše, narejene po okusu mamic. Kasneje pa fantje postanejo samosvoji in mama nima druge izbire, kot da naroči torto po okusu svojega otroka. Bo že držalo, kajne mamice? Oglej si nekaj primerov tort za fante.

(Vir: fotografije mojih tort)


Nevtralne torte

Takšne navadno izberejo tisti starši, katerih otroci niso tipično »punčkasti ali fantovski«. Vse punce pač ne marajo barbik in vsi fantje niso ljubitelji avtomobilčkov. Nekomu je mogoče všeč »Želodko Superca« ali pa »Pink Panter«. Izkoristi rojstne dni za ustvarjalne in zabavne otroške torte. Spodaj najdeš moje primere.

(Vir: fotografije mojih tort)


(Vir fotografij: Pinterest)


Za dodatna vprašanja in naročila sem ti na voljo na tamara@yammytammy.si

Dodaj odgovor