ČAS PRIPRAVE: 30 min | ČAS ZAMRZOVANJA: 4 ure | ČAS OKRAŠEVANJA: 20 min | OBLIKA: silikonski model, za lučke KOLIČINA: 12 lučk
BISKVITNE LUČKE
SESTAVINE:
• 300 g najljubšega biskvita
• 125 g mascarponeja
• 100 g mlečne čokolade
PRIPRAVA:
1. Biskvit zdrobimo, da dobimo drobno teksturo.
2. Dodamo mascarpone in stopljeno čokolado ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Biskvitno maso damo v modelčke. Zraven se zelo dobro se poda slana karamela ali pa sadno polnilo po vašem okusu. Na
sredini naredimo vdolbinico, ki jo napolnimo s polnilom, ki ga nato zapolnimo nazaj z biskvitno maso.
4. V lučko damo tudi paličico, da bo držala našo lučko.
5. Lučke zamrznemo za 4 ure, da se bo čokolada lepo prijela nanjo.
OBLIV IZ BELE ČOKOLADE
SESTAVINE:
• 500 g bele čokolade
• jedilna barva po izbiri
• 75 ml olja
PRIPRAVA: 4 ure kasneje
1. Belo čokolado stopimo in vanjo primešamo olje. Dobro premešamo, da ne bomo imeli oljnih lis in nežno obarvamo. Zadostuje že konica noža izbrane barve.
2. Vsako lučko potopimo v čokoladni obliv in odlagamo na papir za peko.
3. Okrasimo z najljubšimi bleščicami in suhim cvetjem.
4. Hranimo v hladilniku.
Če je čokolada za okraševanje prehladna, se bo
zelo hitro prijela na lučko in boste hitro porabili
celo zalogo čokolade. Tako da je dobro, da jo
vmes segrejete, da bo bolj tekoča.