PRAZNIČNE LUČKE

tamaraRecepti

ČAS PRIPRAVE: 30 min | ČAS ZAMRZOVANJA: 4 ure | ČAS OKRAŠEVANJA: 20 min | OBLIKA: silikonski model, za lučke KOLIČINA: 12 lučk

BISKVITNE LUČKE

SESTAVINE:
• 300 g najljubšega biskvita
• 125 g mascarponeja
• 100 g mlečne čokolade

PRIPRAVA:
1. Biskvit zdrobimo, da dobimo drobno teksturo.
2. Dodamo mascarpone in stopljeno čokolado ter vse skupaj dobro premešamo.
3. Biskvitno maso damo v modelčke. Zraven se zelo dobro se poda slana karamela ali pa sadno polnilo po vašem okusu. Na
sredini naredimo vdolbinico, ki jo napolnimo s polnilom, ki ga nato zapolnimo nazaj z biskvitno maso.
4. V lučko damo tudi paličico, da bo držala našo lučko.
5. Lučke zamrznemo za 4 ure, da se bo čokolada lepo prijela nanjo.

OBLIV IZ BELE ČOKOLADE 

SESTAVINE:
• 500 g bele čokolade
• jedilna barva po izbiri
• 75 ml olja

PRIPRAVA: 4 ure kasneje
1. Belo čokolado stopimo in vanjo primešamo olje. Dobro premešamo, da ne bomo imeli oljnih lis in nežno obarvamo. Zadostuje že konica noža izbrane barve.
2. Vsako lučko potopimo v čokoladni obliv in odlagamo na papir za peko.
3. Okrasimo z najljubšimi bleščicami in suhim cvetjem.
4. Hranimo v hladilniku.

Če je čokolada za okraševanje prehladna, se bo
zelo hitro prijela na lučko in boste hitro porabili
celo zalogo čokolade. Tako da je dobro, da jo
vmes segrejete, da bo bolj tekoča.

Prenesi e-knjigo

Vpiši se na novičke in prejmi brezplačno e-knjigo najlepših prazničnih receptov!
Prenesi zdaj