PRAZNIČNI CHEESECAKE S SADNIM PRESENEČENJEM

tamaraRecepti

ČAS PRIPRAVE: 45 min | ČAS PEKE: 60 min | PEKAČ: za pito, premer 22 cm

PIŠKOTNO DNO

SESTAVINE:

  • 550 g prazničnih piškotov
  • 250 g masla
  • 200 g speculas namaza

POSTOPEK:

  1. Piškote v mešalniku zmešamo do drobne teksture.
  2. Maslo stopimo in ga enakomerno vmešamo v zdrobljene piškote.
  3. Piškotno maso porazporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob rob in dno.
  4. Damo v hladilnik za pol ure, da se lepo strdi.
  5. Vzamemo iz hladilnika in dno premažemo s speculas namazom.

JAGODNI PIRE

SESTAVINE:

  • 300 g zamrznjenih jagod
  • 50 g sladkorja

POSTOPEK:

  1. Jagode skuhamo skupaj s sladkorjem.
  2.  Precedimo, da dobimo gladko teksturo.
  3. Razporedimo po večjem krožniku, da se nekoliko ohladi.

CHEESECAKE KREMA

SESTAVINE:

  • 800 g kremenga sira
  • 100 g grškega jogurta
  • 135 g sladkorja
  • 1 žlička vanilijeve paste (5 g)
  • 45 g gustina oziroma koruznega škroba (deluje tudi vanilijev puding)
  • 3 jajca
  • Lupinica ene limone

POSTOPEK:

  1. Ventilacijsko pečico segrejemo na 125 ºC.
  2. Z mešalnikom zmešamo kremni sir, grški jogurt, sladkor in vanilijevo pasto.
  3. Dodamo gustin in mešamo še približno eno minuto.
  4. Z metlico vmešamo še razžvrkljana jajca.
  5. V pekač za pito vlijemo en del cheesecake kreme. Vlijemo še jagodni pire. Nato čez prelijemo preostanek kreme.
  6. Cheesecake pečemo na 125 ºC 60 minut in ga pečenega pustimo v ugasnjeni pečici še dve uri.
  7. Ko ga vzamemo iz pečice ga premažemo s speculas premazom in damo v hladilnik za čez noč.
  8. Postrežemo ob kozarčku aromatičnega ruma.

Prenesi e-knjigo

Vpiši se na novičke in prejmi brezplačno e-knjigo najlepših prazničnih receptov!
Prenesi zdaj