ČAS PRIPRAVE: 45 min | ČAS PEKE: 60 min | PEKAČ: za pito, premer 22 cm
PIŠKOTNO DNO
SESTAVINE:
- 550 g prazničnih piškotov
- 250 g masla
- 200 g speculas namaza
POSTOPEK:
- Piškote v mešalniku zmešamo do drobne teksture.
- Maslo stopimo in ga enakomerno vmešamo v zdrobljene piškote.
- Piškotno maso porazporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob rob in dno.
- Damo v hladilnik za pol ure, da se lepo strdi.
- Vzamemo iz hladilnika in dno premažemo s speculas namazom.
JAGODNI PIRE
SESTAVINE:
- 300 g zamrznjenih jagod
- 50 g sladkorja
POSTOPEK:
- Jagode skuhamo skupaj s sladkorjem.
- Precedimo, da dobimo gladko teksturo.
- Razporedimo po večjem krožniku, da se nekoliko ohladi.
CHEESECAKE KREMA
SESTAVINE:
- 800 g kremenga sira
- 100 g grškega jogurta
- 135 g sladkorja
- 1 žlička vanilijeve paste (5 g)
- 45 g gustina oziroma koruznega škroba (deluje tudi vanilijev puding)
- 3 jajca
- Lupinica ene limone
POSTOPEK:
- Ventilacijsko pečico segrejemo na 125 ºC.
- Z mešalnikom zmešamo kremni sir, grški jogurt, sladkor in vanilijevo pasto.
- Dodamo gustin in mešamo še približno eno minuto.
- Z metlico vmešamo še razžvrkljana jajca.
- V pekač za pito vlijemo en del cheesecake kreme. Vlijemo še jagodni pire. Nato čez prelijemo preostanek kreme.
- Cheesecake pečemo na 125 ºC 60 minut in ga pečenega pustimo v ugasnjeni pečici še dve uri.
- Ko ga vzamemo iz pečice ga premažemo s speculas premazom in damo v hladilnik za čez noč.
- Postrežemo ob kozarčku aromatičnega ruma.