TIRAMISU KOLAČKI S CIMETOVIM POLNILOM

tamaraRecepti

ČAS PRIPRAVE: 30 min | ČAS PEKE: 25 minut | KOLIČINA: 10 kolačkov

KOLAČKI

SESTAVINE:

  • 150 g masla, sobne temperature
  • 180 g sladkorja
  • 75 g jajc
  • 250 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška (4 g)
  • 75 ml skuhane kave, ohlajene
  • 150 g mleka, sobne temperature
  • 1 žlička kisa (4 g)
  • 1 žlička sode bikarbone (4 g)
  • • 75 ml skuhane kave, vroče
  • ščepec soli (2 g)

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 175 ºC.
  2. Skupaj zmešamo maslo in sladkor, da nastane puhasta tekstura. Nato dodamo jajca in rahlo zmešamo.
  3. V drugi posodi pripravimo presejano moko, pecilni prašek in sol.
  4. V tretji posodi pripravimo kavo in mleko.
  5. V prvo posodo izmenično nežno vmešavamo z metlico ali spatulo sestavine druge in nato še tretje posode.
  6. V mali posodici si pripravimo kis in sodo bikarbono. Nastala bo mehurčkasta zmes, ki se jo nežno vmeša v maso.
  7. V pekač za mafine razporedimo papirnate posodice za peko, ki jih napolnimo do treh četrtin.
  8. Pečemo jih približno 25 minut.
  9. Takoj, ko kolačke vzamemo ven iz pečice, vsakega prelijemo z žlico vroče kave.

KREMA

SESTAVINE:

  • 250 g mascarponeja
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 180 g smetane za stepanje
  • 5 g vanilijeve paste

POSTOPEK:

  1. Mascarpone, sladkor v prahu, smetano za stepanje in vanilijevo pasto damo v posodo in stepamo do čvrstega.
  2. Shranimo v hladilniku, dokler ne bomo nabrizgali na kolačke.

POLNILO CIMETOV GANACHE

SESTAVINE:

  • 50 g skuhane kave
  • 50 g smetane
  • 200 g bele čokolade ali belih čokoladnih kapljic
  • 1/2 žličke cimeta (2 g)

POSTOPEK:

  1. Kavo skuhamo in jo prilijemo v kozico k smetani ter vse skupaj zavremo.
  2. V plastični posodi si pripravimo nadrobljeno belo čokolado ali bele čokoladne kapljice.
  3. Čez čokolado prelijemo smetano in kavo. Počakamo eno minuto in premešamo z metlico.
  4. Dodamo cimet in premešamo.

POSIP:

  • 2 žlici temnega kakava v prahu

SESTAVLJANJE:

  1. Kolačke izdolbemo in napolnimo s cimetovim ganachem.
  2. V dresirno vrečko damo željeni nastavek za brizganje, napolnimo s kremo in z njo okrasimo kolačke.
  3. Po vrhu s cedilom posujemo temen kakav.

Prenesi e-knjigo

Vpiši se na novičke in prejmi brezplačno e-knjigo najlepših prazničnih receptov!
Prenesi zdaj