ČAS PRIPRAVE: 30 min | ČAS OHLAJANJA: 60 min | ČAS OKRAŠEVANJA: 20 min | PEKAČ: okrogel, premer 21 cm
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ČOKOLADNI BISKVIT
Poljuben čokoladni biskvit.
“MUD CAKE”
SESTAVINE:
• 600 g biskvita
• 300 g mascarponeja
• 200 g čokolade
• 1 žlica ruma
POSTOPEK:
1. Ohlajen biskvit nadrobimo v posodo.
2. Dodamo mascarpone in ga dobro vmešamo.
3. Nato dodamo čokolado in rum ter dobro premešmo.
4. Plastično posodo (okrogle oblike) v celoti zaščitimo s prozorno folijo.
5. Nato ‘mud cake’ damo na dno posode in postavimo v hladilnik za 1 uro.
6. Med tem časom pripravimo švicarsko masleno kremo.
ŠVICARSKA MASLENA KREMA
SESTAVINE:
• 180 g beljakov (približno 6 beljakov)
• 350 g sladkorja
• 500 g masla, sobne temperature
• 250 g bele čokolade
POSTOPEK:
1. V posodo nad vodno kopel damo sladkor in beljake.
2. Ves čas mešamo in merimo temperaturo, ki naj doseže 65 ºC.
3. Nato zmes vlijemo v posodo mešalnika za stepanje.
4. Mešamo dokler se krema ne ohladi na sobno temperaturo.
5. Nato dodamo maslo in dobro premešamo.
6. Na koncu dodamo še stopljeno belo čokolado, ki jo pred tem stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo.
7. Torto okrasimo z masleno kremo.