Kakšno poročno torto pa bi ti izbrala?

tamaraPoročne torte Napiši komentar

Poznaš tisti občutek, ko si ne moreš pomagati in več ur skupaj preživiš na Pinterestu, kjer si ogleduješ poročne torte? Dobrodošla v klubu! Jaz sem absolutno zaljubljena v poročne torte in težko bi rekla, kateri slog mi je najbolj všeč.

Tokrat sem pobrskala za različnimi idejami in ti sestavila kolaž različnih vrst poročnih tort. Kakšen slog bi izbrala ti? Ok, lahko, da tvoja poroka ne bo tako velika, da bi potrebovala večnadstropno torto, kot so te na fotografijah, ampak osnovni koncept ostaja enak. Oglej si različne sloge in ugotovi, kateri ti najbolj pristaja. Potem mi boš tudi lažje povedala, kakšno torto naj ti spečem 😉

(Vir: Pinterest)

Boemski slog

So ti všeč preproste bele torte z veliko svežega cvetja? Potem je boemski slog tisto, kar iščeš. Te torte imajo v osnovi tri različne obleke – ali imajo debel plašč smetane, ki deluje kot nežen make-up; ali so »naked« torej na tanko premazane s smetano; ali pa so oblečene v belo sladkorno maso. Vsem pa je skupno, da dajejo nežen videz in so okrašene zgolj s svežim cvetjem in zelenjem. Zelo ženstveno, zelo šik!

(Vir: Pinterest)

Geometrija, minimalizem, perfekcionizem

Se ne moreš upreti modernemu, minimalističnemu dizajnu? Obožuješ igro geometrije in si želiš bolj preproste torte? Potem ne bom zgubljala besed, saj boš po fotografijah takoj vedela, če je to torta zate. Oblečena je v sladkorno maso, ki je lahko popolnoma bela ali pa se preliva v vzorcu marmorja. Z geometrijskimi oblikami pa se lahko igraš, jih kombiniraš, ali pa se držiš zgolj ene oblike.

(Vir: Pinterest)

Nora na kristale

Ekstravagantni in prestižni videz hkrati dosežeš z videzom kristalov. Preden se odločiš za tako torto, moraš biti prepričana, da hočeš točno to. Že res, da so kristalne torte ene izmed najbolj zanimivih tort, vendar ne pašejo na vsako poroko. Če bo tvoja poroka v stilu mineralov in kristalov, pa nimaš kaj razmišljati – kristalna torta je zate! Tovrstne trote so oblečene v sladkorno maso, učinek kristalov pa se doseže z zlatimi lističi in sladkornimi kristali ter dodanimi barvami.

(Vir: Pinterest)

Naked torte

Gola torta? Ja, tako se reče tortam, ki niso oblečene v noben plašč, ali pa so le na tanko premazane s smetano. Dajejo bolj domač videz, niso zavite v tančico skrivnosti. Dobra stran teh tort je, da jo lahko okrasiš moderno in privlačno – z nje lahko teče karamela ali čokolada, dodaš jih lahko barvit preliv in jo okrasiš s cvetjem, makronsi, sadjem in drugimi dodatki. Na fotkah te čakajo trije tovrstni primeri.

(Vir: Pinterest)

Cvetlice, nežnost, eleganca

Se v tebi skrivata perfekcionistična in rožnata ženska obenem? Lahko imaš oboje! Kombinacija bele, zlate, sivkaste, rožnate in sveže cvetje delujejo prav prestižno in nežno obenem. Če je ta slog zate, boš vzdihnila že ob pogledu na te torte, verjemi. Dovolj besed, naj te spodnja fotka očara!

(Vir: Pinterest)

Klasična eleganca

Imaš rada klasičen, prestižen videz? Obenem pa nočeš, da je tvoja poročna torta kičasta? Potem je klasična eleganca kot nalašč zate! Zamisliš si lahko kakršnokoli kombinacijo barv, priporočljivo pa je, da je med njimi tudi bela. Tovrstne torte so oblečene v gladko sladkorno maso in dekorirane s perlami ter belimi cvetovi. Tekstura, ki jo vidiš na fotki, spominja na luksuzna naslonjala.

(Vir: Pinterest)

Cvetje, moderen in bogat videz

Hočeš, da je torta bogato okrašena, ampak še vedno estetska? Pa malo rož bi in še nekaj posebnega, nekaj za zraven? Ne muči se z vprašanji, kaj bi tisto nekaj lahko bilo, in si oglej spodnje tri primere ter ugotovi, če ti je katera od teh tort všeč. Ena je dekorirana s cvetjem in macronsi, druga s sladkornimi cvetovi, tretja pa s svežim cvetjem in zlatim zemljevidom.

(Vir: Pinterest)

Luksuz Orienta

Te privlači vse kar je orientalskega, svetlečega, drugačnega? Razmisli o torti v indijskem slogu – barv in bogate dekoracije zagotovo ne bo manjkalo! Te torte so bogate v detajlih in delujejo prav kraljevo. Možna je tudi dekoracija, ki spominja na poslikave s kano. Načeloma orientalski slog ne vsebuje bele barve.

(Vir: Pinterest)

Minimalistična umetnina

Si želiš, da tvoja poročna torta izgleda kot prava umetnina, vseeno pa ohranja minimalističen videz? Morda ti bo kombinacija marmorja, zlate in ravnih linij, brez dodatne dekoracije, še najbolj všeč. Meni se zdi fantastična! Tako torto lahko oblečeš v katerokoli barvo, pa bo še vedno šik in nežna. Oglej si spodnja primera.

(Vir: Pinterest)

Glazura, v kateri vidiš svoj odsev

Tole so najbolj moderne torte, katerih glazura deluje kot ogledalo. Izgledajo popolne, dodelane do zadnjega milimetra in z njimi je potrebno posebej previdno ravnanje, če želiš, da bodo ohranile svojo popolnost. Tudi njihova izdelava je specifična, ampak vredna truda! Spodaj lahko vidiš dva kolaža z različnimi »mirror« tortami. Prve so bolj nežne, ženstvene, v rožnatih odtenkih. Druge so že bolj ekstravagantne. Yes or no?

(Vir: Pinterest)

Zelenje, minimalizem in eleganca

Še ena moderna kombinacija, a za drugačne neveste, kot zgornji primeri! Se pogosto zalotiš, da brskaš med tropskimi grafikami? Je tvoje stanovanje polno tropskih rastlin, obenem pa je tudi minimalistično? No, potem imam torto zate! Kako ohranjati minimalističen, eleganten slog, pa vseeno dodati nekaj zelenja, si oglej na spodnjih treh primerih. Vse tri torte so oblečene v gladko sladkorno maso.

(Vir: Pinterest)

Barvite torte

Se pogosto zalotiš, da se oblačiš v živahne barve in te privlači vse, kar je barvitega? Potem ti bodo pisane torte še kako všeč. Načinov, kako vnesti barve v slaščice, je ogromno. Na fotografiji vidiš tri primere. Take torte res niso primerne za vsako nevesto, všeč ti mora biti že na prvi pogled. Med primeri najdeš barvno smetano, mrvice in videz pustnih konfetov. Zaljubljena na prvi pogled, ali je zate kakšen drug stil?

(Vir: Pinterest)

Temna eleganca

Všeč ti je eleganca, nisi pa navdušena nad belimi tortami … potem boš navdušena nad temnejšimi tortami, ki pa so še vedno izredno elegantne in prav nič kičaste. Sladkorna masa temnejših barv daje torti prav poseben videz. Dodaš ji lahko zlate linije, cvetove, dosežeš prestižen videz s perlami, ali uravnotežiš temnejši videz s svetlejšimi elementi. Oglej si tri primere na spodnjem kolažu.

(Vir: Pinterest)

Moderen, minimalističen luksuz

Želiš, da je tvoja torta luksuzna, minimalistična, šik in moderna obenem? I got you! Kombinacije, kako to doseči, nimajo meja. Lahko se odločiš za marmor, zlato in belo, ali pa zlate bleščice in sveže cvetje, morda za zlat premaz in zelenje? Oglej si spodnje primere in zbudi domišljijo!

(Vir: Pinterest)

Gotski, darkerski slog

Le redko katera nevesta bo izbrala takšen slog poročne torte. A prepričana sem, da je med vami tudi kakšna ljubiteljica »goth« sloga. Črne, svojevrstne torte s čipkami in elementi goth stila, bodo prava izbira za metalke.

(Vir: Pinterest)

Si med vsemi temi predlogi našla svojo smer? Upam, da nisi samo še bolj zmedena, saj je možnosti res ogromno. Če potrebuješ nasvet ali dodatna pojasnila, mi piši na tamara@yammytammy.si in z veseljem preženem vse dvome, ki te dajejo.

Dodaj odgovor