Medena hiška, delavnica za otroke

tamara Dogodki Napiši komentar

Odkrivamo mlade talente in otrokom popestrimo počitnice. Čeprav najbolj od vsega obožujem peko poročnih tort, pa mi je v veliko veselje tudi predajanje znanja. V decembru sva tako v sodelovanju z Rudolfovo malco pripravili tečaj peke za otroke. Imenoval se je Medena hiška, udeležilo pa se ga je devet otrok.

Na delavnici je vsak od otrok pripravil svojo medeno hiško, slaščico, pripravljeno iz testa, in oblikovano v hiško. Otroci namreč naravnost obožujejo tovrstna ustvarjanja, kar dokazujejo vsakič znova, ko se zatopijo v izdelovanje slaščic.

Vse sestavine, barvne okraske in material je čakal lepo pripravljen na prihod otrok. Veseli in razigrani so se kaj hitro lotili priprave testa za »temelje« svojih hišk. Recept za testo je bil dovolj enostaven, da so se vsi, taki mlajši kot starejši otroci, kaj hitro znašli. Pečenje je sicer nekoliko upočasnila »nagajiva pečica«, a tako so imeli otroci več časa za razmislek o okrasitvi svojih hišic. Z žarom v očeh so pripravljali svoje kreacije in se veselili, da dokončajo svoje izdelke.

Preden so se lahko lotili najprijetnejšega dela, okraševanja torej, so se urili še v potrpežljivosti. Testo se mora namreč najprej dodobra ohladiti, saj bi hiške drugače razpadle. Kako se hiške sestavijo? S pomočjo lepila, jedilnega seveda! Royal icing (kraljeva glazura, če bi morali prevesti za izraz) se namreč v slaščičarstvu uporablja kot lepilo. In da ne boste mislili, da ni okusno! Otroci so ga sproti polovico kar pojedli, tako da nam ga je na koncu skoraj zmanjkalo za lepljenje hišk.

Hiške so sestavili kot pravi mojstri in jih okrasili po svojih željah. Ker se je toliko dogajalo, smo kar malce pozabili na fotografije končnih izdelkov. Na najino presenečenje je nekaj otrok prišlo tudi iz Maribora, ne zgolj iz Ljubljane. Očitno se glas o zabavnih in dobrih tečajih hitro razširi naprej.

Če si tudi ti želiš svoje otroke pripeljati na naslednjo slaščičarsko delavnico, spremljaj mojo Facebook stran Yammy Tammy, kjer bom sproti objavljala vse o aktualnih dogodkih. Želim ti sladek dan!

Dodaj odgovor