Trendi slaščic 2018

tamara Slaščice za vsak dan Napiši komentar

(Vir: Pinterest)

Se še spomniš tistih »old school« tort, ki so bile na debelo obložene s smetano in so po pravilu vse imele enak okus? Uf, sploh ne vem, če mi kdaj ni bilo slabo po kosu take torte. K sreči so se trendi začeli kaj hitro spreminjati, slaščičarstvo pa je začelo stremeti k vedno višjim standardom. Danes zadostuje že grižljaj vrhunske slaščice in želja po sladkem je potešena.

Če se tudi ti kdaj »zascrolaš« na Pinterestu in si ogleduješ slaščice (ps: to je moj najljubši popoldanski hobi J ), ti kaj hitro postane jasno, kako inovativni smo postali v kombinaciji okusov, dekoraciji in neverjetnih trikih priprave slaščic. Pozabi na smetano in enolične oblike, oglej si trende današnjih slaščic!

Popsicle cakepops osvajajo svet

Si predstavljaš, da bi vedno ostali pri eni obliki slaščic? Kakšen dolgčas! Pred kratkim so začele postajati vedno bolj modne tortice na palčkah. Reče se jim popsicle cakepops. Poleg tega, da se jih da okrasiti na vse možne načine, so tudi ravno pravšnje velikosti za vsako moderno damo, ki si želi malce »pregrehe«, ni pa ji do obilnega kosa torte. Popsicle cakepops so tudi novost v moji ponudbi, najdeš pa jih v sladkih tematskih paketkih, ki si jih lahko ogledaš TUKAJ >>

(Vir: Pinterest)

Glamy Chic, naj se sveti

Bleščice niso samo del tvojega make-upa, ampak sodijo tudi na krožnik. Ne skrbi, to so jedilne bleščice in so popolnoma varne. Predstavljaj si francoski šik, Chanelov parfum, Pandorino zapestnico in glamurozne, bleščeče slaščice. Kar odpri Instagram, poišči najbolj zanimive blogerke in našla jih boš – majhne, svetleče se tortice. Če tudi ti obožuješ vse kar se sveti in ti je všeč malomeščanski glamur, potem ti je ta trend pisan na kožo. Naslednjič, ko boš iskala pravšnje slaščice za zabavo, boš ravno takšne, glamy slaščice našla med tematskimi paketki, ki sem ti jih pripravila. Oglej si jih TUKAJ >>

Boemska eleganca

Boho slog je kombinacija vintage, chic in naravnih elementov. Je precej priljubljen in opazuješ ga lahko zadnjih nekaj let – predvsem na modnih brveh in na porokah. Boemsko eleganco zaznamujejo naravne barve, rastlinje, malce divjosti, peresa, vzorci in indijanski elementi. Med slaščicami najdeš dve vrsti boemske elegance. Ena se skriva v tako imenovanih »naked« tortah, kjer so edini okras rože in zelenje. Druga vrsta boho chic pa je bolj barvita, cupcakesi so okrašeni z imitacijo kaktusov, peres in drugih naravnih elementov. Oglej si priložene fotografije za lažjo predstavo. Če se ti pa zahoče tovrstnih slaščic, ti jih lahko pripravim.

(Vir: Pinterest)

I’m a unicorn, i’m a mermaid, gimme that!

Samorogi in morske deklice so znova osvojili naša srca in se vrnili v pop kulturo, s tem pa tudi na krožnike. No, ne dobesedno samorogi, temveč slaščice, ki so dekorirane z njimi. Nekako si ne moremo pomagati, da ne bi oboževali teh domišljijskih bitij. In med slaščicami so ena izmed najbolj priljubljenih tematik, ta trend pa bo opazen tudi v letošnjem letu. Težko boš našla bolj prikupno slaščico, kot je popsicle cakepops s samorogom.

(Vir: Pinterest)

Kamni, marmor, kristali

Vedno znova se vračamo k oblikam in vzorcem narave. Marmor in kristali (poldragi kamni) so od nekdaj veljali za elegantne motive, pa naj si je šlo za nakit ali grafike. Marmor lahko s prelivanji kaj hitro poustvarimo tudi pri slaščicah, videz kristalov pa dosežemo s sladkornimi kristali. Bi pojedla kamen? Ja seveda, če je pa del slaščice! Trend marmorja in kristalov pri slaščicah deluje prestižno, elegantno in ekstravagantno. Pri poročnih tortah si ga privoščijo bolj samosvoje neveste, pri manjših slaščicah pa si le daj duška! Po naročilu ti pripravim tudi slaščice, kot jih najdeš na spodnjih fotografijah.

(Vir: Pinterest)

Dodaj odgovor