Zares slastni španski vetrci ali meringue

tamara Recepti 1 Comment

Ideja o španskih vetrcih je padla predvsem, ker se vedno sprašujem, kako drugače okrasiti slaščice. In ker so mi bile meringue vedno zelo simpatične (čeprav ne preveč okusne), sem jih poskusila narediti tudi sama. Prvič sem jih delala po nekem čudnem receptu. Rezultat? Nekaj, čemur sploh ne moreš zares reči meringue. »Wanna be meringue« so se sesedle same vase, precej se je okušal sladkor, za povrh vsega pa jih nisem mogla lepo oblikovati (nabrizgati) v obliko vetrcev, saj je bila masa preredka.

Tako da sem vzela vajeti v svoje roke. Ne vem, ali sem odkrila toplo vodo, ampak po tem receptu so mi uspeli fantastični vetriči. Kar pa je najpomembneje, tudi zelo okusni so. Zato danes delim recept s teboj, da boš tudi ti lahko uživala v lahkotnih španskih vetrcih 😉

Sestavine:

  • 4 beljaki
  • 120 g sladkorja
  • 120 g vaniljevega sladkorja
  • Nekaj kapljic vaniljeve esence
  • Nekaj kapljic limoninega soka

(Vir: Pinterest)

Postopek:

Beljake in sladkor penasto umešaš ter dodaš vaniljevo esenco in limonin sok. Ti dve sestavini lahko dodajaš po občutku, odvisno od intenzivnosti okusa, ki ga želiš doseči. Nato daš v posodo za kuhanje vodo, saj boš nad vodno kopeljo naredila beljakovo zmes. Z mešalcem stepaš beljakovo zmes, dokler nima cca 60°C-65°C oziroma dokler beljakovi vrhovi ne dobijo značilnega leska. Takrat posodo z beljaki odstaviš, si pripraviš brizgalno vrečko in najljubše nastavke za brizganje. Po želji dodaš še nekaj jedilnega barvila. Pri meni so se obnesle barve v tekočem stanju, s katerimi barvam sladkorno maso (tičino). Nabrizgane vetrce daš v pečico na 80°C ter jih pečeš 2 uri. Nato jih lahko mirne vesti pustiš v pečici, da se počasi shladijo. Pa jih imaš, svoje španske vetrce!

(Vir: Pinterest)

Comments 1

Dodaj odgovor